Mali
Den svært fargerike, gjestfrie og familieorienterte befolkningen i Mali bor i landområder som ligger på grensen mellom ørken og savanne.
Dette gjør området utsatt for tørke. Politisk ustabilitet, stor utbredelse av analfabetisme og høy arbeidsledighet legger en demper på levekårene. Opprørsgrupper har kontroll over store deler av landet og i store områder er det farlig å reise. I møte med islamistiske grupper prøver kristne kirker å peke på en bedre fremtid for Mali.
Normisjon har arbeidet i Mali i over 40 år , og det er etablert en egen nasjonal kirke. Det jobbes fortsatt med å styrke selvstendigheten til de ulike menighetene og trene lederne deres. Målet er at malierne selv skal ta evangeliet videre til nye folkeslag.
Vi har jobbet med bibeloversetting slik at folket kan lese Bibelen på eget morsmål og det tilbys teologisk opplæring gjennom bibelskolen i Bafolabé. I tillegg drives det er variert diakonalt arbeid.
Prosjekter
Bibelen på hjertespråket
Alle folkeslag burde ha tilgang på Bibelen på sitt eget morsmål. I Mali jobber vi med to oversettelser som vil kunne få betydning inn mot folkegrupper i flere land.
Misjonale kirker
I Mali får vi fortsatt jobbe blant unådde folkeslag. Selv om evangeliet vinner frem, er det mye som tyder på at fremtiden kan bli krevende.
Ledere for fremtiden
Vi ønsker å bygge selvstendige kirker som formidler evangeliet, og fordi kirken i Mali er ung har vi mye fokus på disippelskap, ledelse og teologi.
Liv og helse
Gjennom ulike mindre diakonale prosjekter kan vi bringe godhet inn i andre menneskers liv og gi fremtidshåp.
Nyheter fra Mali
Sommeren vel overstått
Nytt blogg-innlegg fra Therese som er tilbake i Mali etter sommeren.
Oversettelser til besvær
Les to av våre utsendingers kuriøse erfaringer fra når konkrete ord skal oversettes fra ett språk til et annet.
– Alltid plass til en til
Svein Høyseter, en av Normisjons ildsjeler fra vestlandet, trodde ikke det var plass til enda et land i hjertet sitt. Nå har han familie i flere av Normisjons samarbeidsland.